Alles draait om draadjes, en daar zijn we verdraaid goed in!

Mijn KNF collega’s Arco, Marcella, Wim en ik stonden dit weer op de ASz opleidingsmarkt! Als beroepsgroep kunnen we er niet onderuit om ons mooie vak actief te promoten. Heel veel scholieren passeerden onze stand en kregen uitleg onder andere EEG, EMG echo en alle andere leuke onderzoeken die de KNF te bieden heeft. Daarnaast verzorgde we elke uur uitgebreide rondleiding over onze uitstekend geoutilleerde afdeling. De gemene deler voor de KNF onderzoeken is dat we bij (bijna) alle onderzoeken meten met elektrodes, simpel gezegd draadjes. Alleen de zenuwechografie maakt gebruikt van ultrageluidsgolven. Kortom, alles draait om de draadjes op de KNF en daar zijn we verdraaid goed in!

Lees meer »

De Groene KNF

Wie de nieuwsbrief van de NVLKNF leest, heeft vast ook het bericht gelezen over een nieuw initiatief in de KNF wereld: De Groene KNF. De Groene KNF is een initiatief om landelijk verduurzaming van de Klinische Neurofysiologie te bevorderen. We verzamelen ideeĂ«n omtrent duurzaamheid, en maken deze specifiek voor de Klinische Neurofysiologie. Hierbij richten we ons niet alleen op ‘recycling’ en ‘zuinig’, maar ook op ‘zinnige zorg’. Daarnaast delen we deze ideeĂ«n met anderen (o.a. via social media) en stellen we ons ten doel elkaar en collega's te inspireren.’

Lees meer »

Gratis Bier đŸ»

De Nederlandse Vereniging voor Laboranten Klinische Neurofysiologie gaat haar eigen bier uit brengen! Er komt namelijk geld beschikbaar als de vereniging gaat worden opgeheven. Om dit goed te besteden wordt er gebrainstormd over een overheerlijk eigen biertje. Zeer waarschijnlijk zal dit een lekker friszoet blond biertje worden in een speciale gelimiteerde oplage. Hiermee kunnen alle leden hun verdriet wegdrinken wanneer de vereniging ophoud te bestaan. 

Lees meer »

We moeten investeren in nieuwe KNF-laboranten

Het tekort aan KNF-laboranten, het knelt al jaren in de neurologie. Dat komt vooral doordat er meer uitstroom is dan instroom. Veel oudere laboranten gaan de komende jaren met pensioen, en de instroom van nieuwe KNF-laboranten blijft daarbij achter. Dat blijkt ook uit de cijfers: voor de komende jaren is een jaarlijks tekort berekend van 30 Ă  40 KNF-laboranten. En veel ziekenhuizen hebben al langere tijd vacatures openstaan. Momenteel is dat landelijk zo’n 20 fte, blijkt uit een eerder uitgevoerde enquĂȘte. Gelukkig zijn er meer dan genoeg ontwikkelingen die het tij hopelijk weten te keren. Zo zijn Zuyd Hogeschool in Heerlen en de Hanzehogeschool in Groningen twee nieuwe opleidingen met een afstudeerrichting KNF-laborant gestart. De eerste studenten van deze opleidingen studenten zijn inmiddels succesvol afgestuurd. 

Lees meer »